Uit de praktijk

Iedere dag samenwerken. Iedere dag weer leren. Iedere dag plezier. Werkgevers zoals u en kandidaten met talent zorgen iedere dag voor een glimlach. Samen werken we aan sociaal ondernemen. Hieronder een aantal mooie voorbeelden uit onze regio Rivierenland.

Filmportretten

Het WerkgeversServicepunt Rivierenland heeft als doel om werkgevers in Rivierenland te ondersteunen in hun personeelsvraag en te zorgen dat het aanbod voldoet aan deze vraag. Vanuit deze doelstelling helpt het WSP mensen aan het werk. Dit doen we met werkgevers zoals jij. Samen maken we sociaal ondernemen mogelijk!

Verhalen uit de praktijk

  • Soap World

    "Het begint bij gewoon doen.”

    Hendrik Postma, mede-eigenaar van Soap World, was in eerste instantie verrast dat Soap World genomineerd was voor de All-in Werkgeversprijs: “Voor ons is werken met allerlei typen mensen heel logisch, eigenlijk hoeft daar geen prijs aan gehangen te worden. Het is daarmee extra leuk als je een prijs wint voor iets dat voor ons heel normaal is.” Soap World heeft vier mensen via Werkzaak Rivierenland bij zich werken. En dat bevalt heel goed, de begeleiding vanuit Werkzaak is goed, de mensen werken prima.

  • PLUS Giel Smits

    “Dat wat we doen voor anderen is blijvend.”

    De PLUS supermarkten staan bekend om hun eigen gezicht: PLUS is een organisatie met in principe allemaal zelfstandige ondernemers. Sinds de fusie met de COOP zit daar wel een filiaaltak in, maar feitelijk is het een coöperatie waar de ondernemers mede-eigenaar van zijn. Daardoor is de vrijheid in hoe de winkel eruit ziet groot en kan elke PLUS voor een belangrijk deel zelf bepalen hoe de winkel vorm gegeven wordt. Belangrijk daarin is dat de winkel past bij het specifieke marktgebied: de wijk waarin de PLUS gevestigd is.

  • Itho Daalderop Operations BV

    “Elke werkgever dient een steentje bij te dragen.”

    Itho Daalderop werkt met oog voor mens en milieu aan producten die op hun beurt hun bijdrage leveren aan een toekomstbestendige wereld. Deze werkgever werkt vanuit het uitgangspunt dat iedereen een volwaardige plek verdient in onze maatschappij en wil daar ook in investeren. Een taalachterstand, beperking of andere reden waarom je zogenaamd ‘anders’ bent, zijn geen redenen om niet met iemand in zee te gaan. Iedereen mag meedoen, daar mag je als werkgever best een beetje je best voor doen.”

  • Arbor Houtproducties

    “Werk laat je groeien als mens.”

    Bij Arbor streven ze ernaar dat stress wordt vermeden. Op de werkvloer, maar ook in de omgeving daarbuiten. Want hoe je het ook wendt of keert, ook de situatie búiten de werkomgeving speelt mee in het welbevinden van medewerkers. Arbor probeert daar zoveel mogelijk op voor te sorteren, zodat iedereen ook de kans krijgt om zo prettig mogelijk te functioneren. Het hebben van een baan brengt je als mens zoveel, dat gun je iedereen.

  • De Herbergier

    “Het maatwerk dat we bieden maakt ons werk zo leuk.”

    René en Judith startten twee en een half jaar geleden als herbergier in Tiel. Het eerste zaadje dat tot die keuze leidde was de opname van Judiths moeder in een groot zorgcentrum. Een centrum waarin er geen persoonlijke aandacht was voor de bewoners. Dat gaf een naar gevoel. Toen een tijdje daarna ook Judiths dementerende vader moest worden opgenomen, kwamen zij in contact met de kleinschalige Herbergier. Een concept dat hen na aan het hart ligt.

  • Matchen op talenten

    “Goede gesprekken op een laagdrempelige manier“, zo omschrijft de goedlachse Annie van der Aa de speeddates waar ze bij aanwezig was op woensdag 25 september 2024. De speeddates worden elke maand georganiseerd door WSP Rivierenland (WerkgeversServicepunt Rivierenland) en is een mooie manier om met werkgevers en werkzoekenden in contact te komen.

  • Houthandel Frezerij van Hulst

    "We hopen dat we in de toekomst nog meer nieuwe collega’s mogen verwelkomen.”

    Houthandel Frezerij van Hulst is een familiebedrijf, opgericht door eigenaren Bart en Raymond van Hulst; “Mijn vader is begonnen met demontage werkzaamheden en de handel die daarbij komt kijken,” vertelt Bart. Op die manier zijn wij terechtgekomen in het frezen van meubels. In 1994 hebben wij de eerste CNC freesmachine gekocht en vanaf die tijd zijn we uitgegroeid tot ons huidige bedrijf. Onze klanten komen uit de bouw, meubel-, verpakkings- en prefab industrie. Ook doen we veel in partijhandel.

  • COOP Culemborg

    “Als het kan, neem je je maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

    De COOP staat bekend om zijn sociale gezicht. In elke vestiging worden collega’s geholpen om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Door aandacht te besteden aan talent en ontwikkeling en door iedereen een gezonde werkomgeving te bieden. Samenwerking staat daarin centraal, want alleen samen kun je het verschil maken. In Culemborg is het niet anders. Ook daar krijgen alle medewerkers alle mogelijkheden om door te groeien en een fijne plek te vinden op de werkvloer.