WerkgeversServicepunt Rivierenland

Nieuws

Interessante artikelen, video's en meer over slimme personeels-oplossingen en sociaal ondernemen in Rivierenland.

All-in Werkgeversprijs Rivierenland: de winnaars zijn bekend!

Vandaag, donderdag 30 juni, zijn de winnaars van de All-in Werkgeversprijs Rivierenland bekend gemaakt. De wethouders van de betrokken gemeenten en adviseurs reikten persoonlijk de All-in Werkgeversprijs Rivierenland bokaal uit.

Lees verder

In de Spotlight:
All-in Werkgever van het jaar 2022 gemeente West Betuwe – OFN

OFN werkt aan maatoplossingen binnen de weg- en railinfrastructuur, dat varieert van abri’s, tot de aankleding van stationsgebouwen en bewegwijzering. Het aanbod is ruim, maar alles wat gedaan wordt, wordt duurzaam aangepakt. Met oog voor het milieu, maar ook voor de mens.

Lees verder

Uitnodiging ontbijtsessie Zorg

Wij nodigen u uit voor een ontbijt met Samantha Kranenburg, advocaat bij JM Advocaten, Joke Broekhuizen namens Leerwerkloket Rivierenland en Marit Elzinga namens WSP Rivierenland.

Lees verder

Nieuwe regeling betaald ouderschapsverlof

Op 2 augustus a.s. gaat de nieuwe regeling betaald ouderschapsverlof in. Vanaf dat moment kunnen ouders met een arbeidsovereenkomst betaald ouderschapsverlof opnemen. Wat houdt deze nieuwe regeling in en betekent dit voor u als werkgever?

Lees verder

Onbenut talent in Rivierenland

De huidige ernstige tekorten op de arbeidsmarkt hebben een grote impact op de landelijke en regionale economie. Door gebrek aan personeel kunnen werkgevers de geplande productie niet halen of niet de dienstverlening bieden die ze zouden willen. Eén van de manieren om de tekorten op de arbeidsmarkt te beperken, is het zoveel mogelijk inzetten van het nog beschikbare onbenutte talent, oftewel onbenut arbeidspotentieel, in de regio.

Lees verder

Iedereen kan meedoen door voorzieningen

Mensen die hulp nodig hebben om hun werk goed te doen of onderwijs te volgen kunnen hiervoor een voorziening krijgen van het UWV. Bijvoorbeeld een schrijf- of gebarentolk, orthopedische werkschoenen of een aangepaste auto. Tijdens een bijeenkomst laat Ronald van Zijp, landelijk manager voorzieningen en re-integratiemiddelen bij UWV, met beeld en geluid zien wat er allemaal mogelijk is.

Lees verder

Vier wervingsroutes voor werkgevers

Er zijn veel mensen op zoek naar een baan, en veel werkgevers op zoek naar talent. Maar ze weten elkaar niet altijd te vinden. Bent u werkgever en lukt het niet om personeel te vinden? Hieronder vier wervingsroutes waarmee u als werkgever gemakkelijk met werkzoekenden in contact kunt komen.

Lees verder